Smoelenboek 2016/2017: Paul Twisk

In welke band speel je?
Royal Teazer

Leeftijd:
44

Wat speel je?
Ooit begonnen als bassist, maar van het één komt het ander. Ik ben nu voornamelijk zanger/gitarist. Bij enkele nummers speel ik bas, keyboard of ukelele. Kortom, van alles wat.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Als ik geen muziek maak ben ik computernerd.

Wat inspireert je op muzikaal gebied?
Liedjes met een verhaal en met passie gespeeld. De Tröckener Kecks deden dat als geen ander. De Foo Fighters doen dat nog steeds en tonen bovendien aan dat je je als muzikant niet per se bij je instrument moet houden. Andere bands waar ik enthousiast van wordt zijn de Staat en dEUS.

Wat wil je met muziek?
Op de gekste momenten kan ik een idee krijgen voor een nummer. Dat kan dan een tijdje sudderen en bruisen, maar op een gegeven moment moet het er uit. Het proces van idee naar nummer is ambachtswerk. Een beetje schaven, een beetje sleutelen en heel veel transpiratie. Gelukkig kan ik dit samen doen met Sjoerd, Walter en Leon. Het doel is om een lied te maken met een kop en een staart, melodie en een verhaal. De basis moet goed zijn, dan kunnen we het versieren met koortjes en muzikale subtiliteiten. Ik krijg er een kick van om zo’n nummer uiteindelijk voor jullie te spelen. Op zulke momenten ben ik helemaal gelukkig.

Welk HPSOT-podium vind je het leukst?
Tot nu toe Stiels.

Welke andere band in HPSOT is je favoriet?
In de categorie “ervaren bands”: The Love me or Die. In de categorie “aanstormend talent”: The Livingroom Saboteurs.