Smoelenboek 2016/2017: Laurie de Jong

In welke band speel je?
Lauriefish en Madelief & de Brandnetels

Leeftijd:
26

Wat speel je?
Voornamelijk gitaar, maar ik maak soms uitstapjes naar alternatieve instrumenten zoals de neusfluit of de kazoo.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als Quality Manager voor een bedrijf dat zich focust op beeldbewerking en per dag zo’n 25.000 beelden verwerkt die met name op webwinkels belanden. Denk aan bol.com, Hunkemöller, Walmart, Ralph Lauren.

Wat inspireert je op muzikaal gebied?
Muziek en teksten komen tot mij op de meest vreemde momenten, maar als ik me echt geïnspireerd voel is de oorzaak vaak de sfeer en mogelijk ook tekst van bijvoorbeeld een nummer van Ben Howard of K’s Choice.

Wat wil je met muziek?
Het belangrijkste aan het maken van muziek vind ik puur dat, het proces van het maken, en het plezier dat het mij en mijn bandleden geeft. Als het ook door andere mensen leuk wordt gevonden is dat een absolute kers op de taart. 🙂

Welk HPSOT-podium vind je het leukst?
Ik ben een groot liefhebber van de Wolfhound.

Welke andere band in HPSOT is je favoriet?
Ik kijk graag naar Duck & Bear, Scare the Bear en They Flew Like Angels, maar ik vind elke band binnen de Haarlemse Popscene bijzonder. Er zijn zoveel verschillende leeftijden, zoveel verschillende stijlen, en dat allemaal binnen één organisatie.