Smoelenboek 2016/2017: Frank Doesburg

In welke band speel je?
Scare the Bear

Leeftijd:
28

Wat speel je?
Ik ben de zanger van onze beatcombo en speel slaggitaar in enkele tracks.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven hou ik mensen op het rechte pad in een afdeling voor kinderen & pubers met gedragsproblematiek.

Wat inspireert je op muzikaal gebied?
Vrij veel. Ik ben heel breed geïnteresseerd. Ik heb een fikse rij oude helden waar ik voor warm loop. Iconen als Johnny Cash & Neil Young, maar uit deze tijd vind ik dat Damon Albarn, Eddie Vedder & Brian Fallon ook een nobelprijs zouden mogen krijgen. Het zit hem vaak net in een bepaalde sfeer die muziek oproept. Uiteraard ben ik als zanger ook nogal gevoelig voor sterke lyrics.

Wat wil je met muziek?
Muziek is boven alles mijn allergrootste uitlaatklep. Zonder liveshows zou ik een groot probleem hebben om mijn tijd mee op te vullen. Anderzijds ben ik vrij ambitieus voor de band en ik zie ik ons graag een tour in het buitenland maken. Sowieso moeten we Paradiso nog een keer spelen.

Welk HPSOT-podium vind je het leukst?
Wolfhound & Stiels springen er voor mij uit. Dit is deels sfeer en deels geluidstechnisch.

Welke andere band in HPSOT is je favoriet?
Old dogs are grey winnen elk optreden weer wat sympathie van mij. Prima gasten! Verder hebben we buiten de HPSOT eens met Phil’s Neighbours gespeeld wat qua totaalsound erg sterk was.