Smoelenboek 2016/2017: Boaz van Willigenburg

In welke band speel je?
Lauriefish

Leeftijd:
23

Wat speel je?
drums

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben reeds chauffeur bij groentespecialist Horecavers De Kroon. Hiernaast maak ik veel muziek in verschillende bands en heb ik, met positief resultaat, naar de toelating voor het conservatorium toegewerkt. Komend jaar september mag ik van start gaan en daar heb ik ongelofelijk veel zin in!

Wat inspireert je op muzikaal gebied?
Eigenlijk wordt ik geïnspireerd door alle muziek om mij heen. Zolang er vanaf spat dat het geschreven is vanuit passie en eerlijkheid. Mijn eerste band was een punkband, genaamd A Punk Holiday. En nu speel ik zelfs met een jazzbandje, kortom ik ben van vele markten thuis. Mijn grootste idool is de exbassist van Miles Davis, namelijk Marcus Miller. Nu denk je misschien, ‘hé dat is een bassist en jij bent drummer!?’ En dat heb je helemaal juist. Maar als compleet muzikant vind ik hem een groot voorbeeld. Zoals hij open staat voor alle genres en het samenspelen met ontelbaar veel artiesten.
Ik zou verder een hele rij met idolen kunnen noemen, maar daar heb je eigenlijk niet zoveel aan. Ik luister naar muziek, zolang het maar vanuit je hart is gemaakt.

Wat wil je met muziek?
Zoals je misschien hiervoor hebt gelezen heb ik ervoor gekozen van muziek mijn beroep te maken. Ik heb een duidelijke visie waar ik heen wil met de muziek die ik maak. Om met een band te touren en de studio in te duiken is natuurlijk de grote droom van elke muzikant. Misschien ben ik nog lekker naïef, maar waar een wil is is een weg. En die weg kun je zelf creëren. Hard werk is belangrijk, maar slim werken nog meer!

Welk HPSOT-podium vind je het leukst?
“The Wolfhound’. Deze plek is misschien qua grootte één van de kleinere podia én heb ik er zelf nog niet met Lauriefish gespeeld (Wel met Duck&Bear). Echter is er veel sfeer aanwezig en trekt het veel publiek.

Welke andere band in HPSOT is je favoriet?
Duck&Bear, Spoofs