Haarlemse PopScene On Tour 2018/2019

Volgend op de afgelopen drie seizoenen, waarin ‘Haarlemse PopScene On Tour‘ 452 gigs op 20 podia opleverde voor 60 acts, zijn we nu toe aan seizoen 2018/2019.

11 kroegen bieden komend seizoen 8 maanden lang plaats aan beginnende rock- en popacts uit de regio.

Elke kroeg houdt 1x per maand een HPSOT-avond of -middag, waarop 2 bands spelen.

Op zaterdag 29 september 2018 om 20:30 is de kick-off-avond in Stiel’s, waar wij als organisatie ons concept nader uitleggen en een aantal belangrijke tips en regels meegeven die niet in dit bericht staan. Op die avond aanwezig zijn is een voorwaarde voor deelname, voor alle deelnemende bands. Er niet met alle bandleden aanwezig zijn mag, maar kan je later opbreken. Op deze avond verstrekte informatie wordt de rest van het seizoen als bekend verondersteld.

Op zaterdag 15 juni 2019 is de Slotviering, vanaf 19:00 in het Patronaat. Daar spelen 6 van de aan HPSOT 2018/2019 deelnemende bands, uitgekozen door de kroeg-eigenaren. Die bands krijgen van die avond geluids-, foto- en (beperkte) video-registratie. De bands die niet worden uitgekozen krijgen gratis toegang tot de Slotviering.

Voor het spelen in de kroegen gedurende het seizoen krijgen de bands geen gage (wel drank). De deelnemende kroegen dragen in plaats daarvan bij aan een gezamenlijke pot, die gebruikt wordt voor onder meer promotie van het geheel, en voor onkosten.

Voor de HPSOT-avonden in de kroegen is er 1 centrale programmeur en dat ben ik.

Je kunt je dus als band bij mij aanmelden. Doe dat per mail naar haarlemsepopscenepuntnl@gmail.com (niet per Facebook of telefoon).

In die mail stop je dit:

 1. je bandnaam
 2. je bandbio
 3. een verkorte versie daarvan van ten hoogste 5 regels
 4. een bandfoto (in liefst hoge resolutie, mag ook apart per WeTransfer worden verstuurd, naar hetzelfde adres)
 5. (als dat bestaat) een bandlogo (in liefst hoge resolutie, mag ook apart per WeTransfer worden verstuurd, naar hetzelfde adres)
 6. de volledige naam van een vaste contactpersoon
 7. diens telefoonnummer
 8. een vast e-mail adres voor correspondentie
 9. de volledige namen van de rest van de bandleden
 10. een foto van elk bandlid (die gebruiken we voor een smoelenboek waarin we jullie aan elkaar voorstellen; mogen ook apart per WeTransfer worden verstuurd, naar hetzelfde adres)
 11. welk(e) instrument(en) ze bespelen (vermeld het ook als ze bijzang doen)
 12. wie van jullie aanwezig zullen zijn op de kick-off-avond op 29 september
 13. hun mail-adressen (dat heeft te maken met de verkiezing die we houden onder de deelnemende musici, uitslag op de slotavond – als een bandlid geen e-mail heeft, stuur dan een telefoonummer)
 14. hun T-shirt-maten
 15. de soort muziek die de band maakt en
 16. alle links naar web- en socialmedia-adressen van de band
 17. je keus uit de beschikbare slots (zie onder)

.

Vul, daarnaast, het techniek-formulier in.

Je aanmelding is alleen compleet als alle hierboven gevraagde info binnen is op ons e-mail adres, de band het technisch formulier ingevuld en verzonden heeft, de inhoud ervan binnen is bij onze afdeling Techniek, en je een bevestiging van mijn hand hebt ontvangen op het opgegeven correspondentie-adres.

Drie belangrijke regels, verder:

1. je band moet voor minimaal 50% woonachtig zijn in het gebied begrensd door Noordzeekanaal, A5, en de A44 tot de Oude Rijn, dus dat waarin Haarlem, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Heemstede, Zandvoort, IJmuiden en Velsen liggen;

2. het is de bedoeling dat je in elke deelnemende kroeg 1x speelt, minimaal 1x per maand tussen oktober 2018 en juni 2019. Zoek voordat je je aanmeldt uit of dat qua onderlinge agenda’s van bandleden wel mogelijk is.

3. je verplicht je als band bij aanmelding om tenminste 1 van de 8x (wanneer die zijn maken we bekend zodra we het weten) te helpen bij het verspreiden van aankondigingsposters en -flyers in centrum Haarlem.

En dan. Dit zijn de slots voor het komend seizoen:

https://www.haarlemsepopscene.nl/haarlemse-popscene-on-tour-2018-2019/

. Ga er met je band voor zitten, pak die pagina en jullie agenda’s erbij, en stuur mij een mail waarin je je vastlegt voor een optreden in elk van de deelnemende kroegen, zoveel mogelijk gespreid over het seizoen. Je mag in elke kroeg dus 1x, is 11x in totaal spelen en de slots worden vergeven in volgorde van aanmelding ervoor: wie het eerst komt maalt dus het eerst. Als je een al geclaimde slot uitkiest laat ik je dat weten, zodat je kunt herkiezen.

Niet toegestaan is zelf met een andere band, of met een of meer van de kroegen, te onderhandelen over slots. Dat moet via mij lopen, anders worden gemaakte afspraken niet gehonoreerd door kroegen en organisatie.

Dat geldt ook tijdens het seizoen: als je wat dan ook veranderd wilt zien worden aan de programmering zoals die op onze website staat, regel je dat niet zelf met een andere band of met een kroeg, maar met mij, via de mail. NEGEREN VAN DEZE REGEL KAN UITSLUITING VOOR DE REST VAN HET SEIZOEN TOT GEVOLG HEBBEN.

Met groeten,

———————————————————–

Chielie
Coördinator, Haarlemse PopScene
On Tour 2018/2019
haarlemsepopscenepuntnl@gmail.com

Eine falsche Note zu spielen ist
unwichtig, aber ohne Leidenschaft
zu spielen, ist unverzeihlich!

To play a wrong note is insignificant;
to play without passion is
inexcusable.

– Ludwig von Beethoven

———————————————————–