Galloway Hill – On Patrol

Drie jongens – strak in pak: dat is Galloway Hill. Zoals de jongens zelf zeggen: “bruisend, stijlvol en animalistisch.”

Jørdy, Victor en Dennis maken ‘gewoon’ hele lekkere muziek. On Patrol, het eerste nummer op de EP, smaakt naar meer. En meer is er. Het tweede nummer gaat net zo stevig verder. De tweestemmigheid komt nog niet goed uit de verf, maar dat maakt het nummer niet minder. Met Tale Of A Thirsty Bass Player laat Galloway Hill horen dat het ook rustig kan. Even ademhalen, zonder in te zakken.
Als je nog niet genoeg bent bijgekomen, luister je ook nog even naar Multicoloured Poisonings. Omdat de jongens snappen dat twee nummers uitrusten net iets te veel is, wordt er iets meer energie toegevoegd. De EP sluit af met in mijn ogen het beste nummer van de band: When She Walks. Het luistert makkelijk, het blijft hangen en het is ontzettend lekker. Een nummer om nog 1000x te luisteren, zonder dat het gaat vervelen.

Het trio, voortgevloeid uit “Jørdy en de snelle mannen”, laat duidelijk zien dat ze in zijn voor feedback. De jongens grijpen elke kans aan om beter te worden. Zo deden ze mee aan de IJmond Popprijs, waar de jury zei dat ze het lokale talent ver voorbij waren. De jongens sleepten hier dan ook een plaatsje op Beeckenstijnpop in de wacht. Voor de nachtbrakers onder ons: Galloway Hill heeft de studio van 3fm ook al afgevinkt op het lijstje.
Naast de podia van het Woodlandsfestival, Anna Pop en het benefietconcert Batang Pinanga spelen de jongens nog regelmatig in cafés in Haarlem. Ik kan iedereen aanraden een van de vele kansen te pakken om Galloway Hill live te zien, zodat je later kan zeggen: ik was erbij toen ze begonnen. Want, volgens de facebook, Galloway Hill gaat de wereld veroveren.