POM verwijderd uit Haarlemse PopScene On Tour 2018/2019

De band POM, die deelnam aan dit seizoen van ‘Haarlemse PopScene On Tour’, stond ingeroosterd voor 25/05 in ‘Out Of The Blues’, maar mailde ons met de mededeling dat ze dan niet kunnen komen omdat ze dan in Duitsland kunnen spelen en het verzoek, aan ons als organisatie, om daar begrip voor te hebben.

Dat hebben we niet. Laat duidelijk zijn, want we roepen dat al 3,5 jaar én we zeiden het duidelijk bij de kick-off: de Haarlemse PopScene On Tour is géén reservoir van optredens-voor-als-je-niks-beters-hebt en de enige valide redenen om uit te vallen zijn ziekte of dood.

We hebben POM daarom voor de keus gesteld: het HPSOT-seizoen afmaken als gepland en dus niet op 25/05 in Duitsland spelen, of wél op 25/05 in Duitsland spelen, maar dan afzien van alle verdere HPSOT-optredens, inclusief dat dat eventueel zou plaatsvinden op de Slotviering in het Patronaat.

POM koos ervoor op 25/05 in Duitsland te spelen en is daarom door ons verwijderd uit de Haarlemse PopScene On Tour. De 5 speelplekken die zij nog zouden bezetten in ons reguliere seizoen worden als gebruikelijk aangeboden aan de al deelnemende bands en, als die niet blijken te kunnen, aan de bands op de reservelijst (daarop staan bands die in eerdere seizoenen deelnamen).

This entry was posted in HPS, On Tour. Bookmark the permalink.

2 Responses to POM verwijderd uit Haarlemse PopScene On Tour 2018/2019

 1. C. says:

  Dus alles op een rijtje:
  POM meld 3 maanden van te voren dat een optreden helaas niet kan doorgaan in verband met een show in het buitenland. De organisatie van de Haarlemse Popscene wil dat alle 10 shows in Haarlem worden gespeelt of anders helemaal niks.

  Dus in plaats van om een jonge band het succes van een buitenlandse show te gunnen, en daarnaast niet 9 andere optredens te verliezen, is er dus voor gekozen om ze compleet buiten te sluiten. Is dit echt de beste manier om bands te ondersteunen?

  Naar mijn mening zet niet alleen de keuze, maar ook de manier van publicatie de Haarlemse popscene in een slecht daglicht. Natuurlijk mogen er eisen gesteld worden en moeten er afspraken worden gemaakt. Maar 3 maanden van te voren melden dat er 1 show niet gespeelt kan worden lijkt mij meer dan redelijk en is tijd genoeg om gezamenlijk een oplossing te vinden.

  Ik heb idee dat dit bericht in een opwelling is getypt en zonder het nog een keer na te lezen is gepubliceerd. Maar als dit de normale manier van handelen is van de Haarlemse Popscene, begrijp ik heel goed dat bands niet met deze organisatie samen willen werken. En dat is jammer…

 2. De Haarlemse PopScene On Tour kent al sinds seizoen 1 duidelijke regels. We beleven nu seizoen 4. We hebben die regels hier en daar aangepast sinds het begin en zijn als organisatie heel tevreden met de werking ervan. Dat de bands dat ook zijn, blijkt uit het feit dat we een groeiend aantal bands moeten afwijzen aan het begin van het seizoen, omdat we al vol zitten.

  Aan alle bands worden die regels voorafgaand aan het seizoen uitgelegd, in de uitnodigingspost, tijdens een kickoff-avond en in een hand-out na afloop van die avond.

  Een van die regels, als hierboven uitgelegd, is dat je je aan je afspraken houdt.

  Neen, uitsluiting van POM in dit geval is geen keus van de organisatie, maar van POM zelf. De organisatie maakte een regel waar we achter staan, POM aanvaardde die bij aanvang van het seizoen, maar koos er uiteindelijk voor zich er niet aan te houden, ook nadat we ze daarop wezen.

  En neen, het bericht hierboven is niet in een opwelling, maar weloverwogen geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.