Television’s Most Popular Art Instructors – 7” Review

Television’s Most Popular Art Instructors is een tamelijk opvallende band. En dit is niet alleen door de nogal bizarre (door Bob Ross geïnspireerde) bandnaam, maar ook de muziek die ze maken is niet heel makkelijk te omschrijven. Ze combineren namelijk op een unieke wijze Reggae met Rock en Punk, hetgeen eigenlijk verrassend goed samen gaat.

Deze eerste titelloze 7″ is de eerste keer dat ik wat studiowerk van de band te horen krijg, na ze al een aantal keren live te hebben gezien. Ik was altijd wel zeer gecharmeerd van de energie en het enthousiasme waarmee de band op het podium staat, dus ik was nogal benieuwd hoe de band het er in de studio van af zou gaan brengen.

Deze 7′ single bevat 3 tracks (plus een download met 2 bonustracks) die samen rond de 10 minuten klokken. De opener is nogal wat kort, maar zet wel meteen een goede standaard voor de harde en energieke (punk) rock met op reggae gebaseerde zang. De tweede track van deze single kenmerkt het geluid van de band het best, met een zeer pakkende gitaarriff en een wat rustiger middenstuk. Afsluiter ”Again” is de meest eclectische song waarin de Reggae invloeden wat meer de boventoon voeren.


Television’s Most Popular Art Instructors is 1 van de meest originele bands die Haarlem op dit moment te bieden heeft dus ik kan je van harte aanraden om een kijkje te nemen op hun website. De tracks van de 7′ zijn daar ook allemaal te streamen. Klik hier voor de Facebook pagina van de band.

7''

 

 

Joost Verhagen is oprichter van de Haarlemse Popscene en zanger van Grey Lotus.