Haarlemse PopScene On Tour 2017/2018

Volgend op de afgelopen twee seizoenen, waarin ‘Haarlemse PopScene On Tour‘ 309 gigs op 15 podia opleverde voor 46 acts, zijn we nu toe aan seizoen 2017/2018.

9 kroegen bieden komend seizoen 8 maanden lang plaats aan beginnende rock- en popacts uit de regio.

Elke kroeg houdt 1x per maand een HPSOT-avond of -middag, waarop 2 bands spelen.

Op zondag 17 september om 19:30 is er (nieuw) een kick-off-avond in Café Studio, waar wij als organisatie ons concept nader uitleggen en een aantal belangrijke tips en regels meegeven die niet in dit bericht staan. Op die avond aanwezig zijn is voor alle deelnemende bands verplicht. Er niet met alle bandleden aanwezig zijn mag, maar kan je later opbreken.

Op zaterdag 9 juni 2018 is er een slotviering, in het Patronaat.

Daar spelen 6 van de, aan het geheel deelnemende, bands, uitgekozen door de kroeg-eigenaren (dezelfde 6 bands krijgen ook nog een uitnodiging om te komen spelen op Dak Schalkwijk, in augustus 2018, datum nog nader te bepalen).

Die bands krijgen van die avond geluids-, foto- en video-registratie.

De bands die niet worden uitgekozen krijgen gratis toegang tot de slotviering.

Voor het spelen in de kroegen gedurende het seizoen krijgen de bands geen gage (wel drank): die wordt door de deelnemende kroegen in een gezamenlijke pot gestopt, die gebruikt wordt voor promotie van het geheel, en voor onkosten.

Voor de HPSOT-avonden in de kroegen is er 1 centrale programmeur en dat ben ik.

Je kunt je dus als band bij mij aanmelden. Doe dat niet per Facebook of telefoon, maar per mail naar haarlemsepopscenepuntnl@gmail.com . Zet in die mail:

 1. je bandnaam
 2. je bandbio
 3. een verkorte versie daarvan van ten hoogste 5 regels
 4. de volledige naam van een vaste contactpersoon
 5. diens telefoonnummer
 6. een vast e-mail adres voor correspondentie
 7. de volledige namen van de rest van de bandleden
 8. welk(e) instrument(en) ze bespelen
 9. wie van hun aanwezig zullen zijn op de kick-off-avond op 17 september
 10. hun mail-adressen (dat heeft te maken met de verkiezing die we houden onder de deelnemende musici, uitslag op de slotavond – als een bandlid geen e-mail heeft, stuur dan een telefoonummer)
 11. de soort muziek die de band maakt en
 12. alle links naar web- en socialmedia-adressen van de band
 13. je keus uit de beschikbare slots (zie onder)

. Doe er een bandfoto en (als dat bestaat) -logo bij, in liefst hoge resolutie. Die mogen ook apart per WeTransfer worden verstuurd, naar hetzelfde adres.

Vul, daarnaast, het techniek-formulier in.

Je aanmelding is alleen compleet als alle hierboven gevraagde info binnen is op ons e-mail adres, de band het technisch formulier heeft ingevuld en verzonden en de inhoud ervan binnen is bij onze afdeling Techniek, en je een bevestiging van mijn hand hebt ontvangen op het opgegeven correspondentie-adres.

Drie belangrijke regels, verder:

1. je band moet voor minimaal 50% woonachtig zijn in het gebied begrensd door Noordzeekanaal, A5, en de A44 tot de Oude Rijn, dus dat waarin Haarlem, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Heemstede, Zandvoort, IJmuiden en Velsen liggen;

2. het is de bedoeling dat je in elke deelnemende kroeg 1x speelt, minimaal 1x per maand tussen oktober 2017 en juni 2018. Zoek voordat je je aanmeldt uit of dat qua onderlinge agenda’s van bandleden wel mogelijk is.

3. je verplicht je als band bij aanmelding om tenminste 1 van de 8x te helpen bij het verspreiden van aankondigingsposters en -flyers in centrum Haarlem.

En dan. Dit zijn de slots voor het komend seizoen:

http://www.haarlemsepopscene.nl/haarlemse-popscene-on-tour-20172018/

. Ga er met je band voor zitten, pak die pagina en jullie agenda’s erbij, en stuur mij een mail waarin je je vastlegt voor een optreden in elk van de deelnemende kroegen, zoveel mogelijk gespreid over het seizoen. Je mag in elke kroeg dus 1x spelen en de slots worden vergeven in volgorde van aanmelding ervoor: wie het eerst komt maalt dus het eerst. Als je een al geclaimde slot uitkiest laat ik je dat weten, zodat je kunt herkiezen. Niet toegestaan is zelf met een andere band te gaan onderhandelen over slots. Dat moet via mij lopen, anders worden gemaakte afspraken niet gehonoreerd door kroegen en organisatie.

Met groeten,

———————————————————–

Chielie
Directeur, Haarlemse PopScene
On Tour 2017/2018
haarlemsepopscenepuntnl@gmail.com

Eine falsche Note zu spielen ist
unwichtig, aber ohne Leidenschaft
zu spielen, ist unverzeihlich!

To play a wrong note is insignificant;
to play without passion is
inexcusable.

– Ludwig von Beethoven

———————————————————–

This entry was posted in HPS, On Tour. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.