Cheap Thrills: Booze Up The Jacuzzi

door Pim Scheelings – editor: Michiel van Reenen

10712125_913528305342270_830217948_oVeel Nederlandse bands vinden zichzelf erg punk, maar slechts weinigen weten dat ook werkelijk hard te maken. De nieuwe LP van Cheap Thrills laat geen twijfel bestaan; door de aderen van dit Haarlemse dameskwartet stroomt het roodste punkbloed. Zo gauw ik de plaat op topvolume aanzet komen de buren aan de deur om te vragen wat er aan de hand is. Nou, die moeten maar ergens anders gaan wonen want ik krijg voorlopig geen genoeg van de shreddende gitaren, rammende drums, beukende bassen en psychotische zangpartijen van dit viertal-from-hell.

‘Booze Up The Jacuzzi’ heet de plaat, die opent met het catchy nummer ‘Breathing R&R’. Nummer twee is ‘R’n R’ Recipes’ dat ik al ken van hun EP die eerder uitkwam. Deze nummers zijn al heel tof, maar daarna gaan de remmen pas echt los met ‘Light Up The Fires’ en ‘Pedal To The Metal’. Nu stuiteren de kopjes bij de buren werkelijk van de plank. Kant 1 eindigt met mijn favoriete track: ‘Gimme More’, waarvan het refrein (“wowowow yeah yeahy yeah”) steevast door mij uit volle borst wordt meegezongen bij de live gigs. Het is knap dat onze meiden de excitement die dit nummer kenmerkt hebben weten vast te leggen in de studio. Het geluid van de hele plaat is sowieso goed, de productie heeft diepte gecombineerd met de rauwheid die bij dit soort blitzkrieg-muziek hoort.

Ik draai de plaat om en zet het volume nog wat hoger, de buren hebben effe een minuutje rust, maar nu komt het pas; ik dacht dat kant 1 al heel jofel was, maar nu ramt Cheap Thrills er de ene verwoestende punk song na de andere uit. Ik krijg meteen trek in bier en begin te kettingsmoken: ‘Mr. Sandman’, ‘See You In Hell’, ‘Losing Myself’ enz. Allemaal titels die het perfecte punkrock-gevoel uitdrukken. Nog maar een biertje en een peuk en dan nog ’s ‘Gimme More’ wat harder beluisteren. Ik uit een wilde vloek: de volumeknop blijkt vast te zitten!? Nadat ik uit alle macht aan het ding heb gemorreld en de plaat vier keer is overgeslagen zie ik dat de knop al op 10 staat. Asjemenou… Wowowow yeah yeahy yeah!!!!!!!