Klingeler & van Rossum en Judith & Marieke in pub de Tempelier

Afgelopen vrijdag 10 januari was de eerste keer Haarlemse Popscene weer dit jaar, en het was weer een heerlijke avond! Ons voorbereidend op een rustig avondje, het is tenslotte januari, zagen wij Judith & Marieke en Klingeler & van Rossum binnenkomen. Wij wisten niet wat we konden verwachten, maar we waren allen aangenaam verrast.

Judith en Marieke namen eerst het podium en verblijdde ons met een fijne akoestische gitaar en lieve stemmen. Veel nummers over euforische verliefdheden en daar pal tegenover ook de meer dramatische teksten. In het begin begeleidden ze zichzelf, wat ze met vrij simpele akkoorden heel netjes deden, en later kwamen er steeds meer muzikanten bij. Een extra gitaar, een cajon en een contrabass gaf het geheel nog net even wat meer volume en was een genot om naar te luisteren. Heerlijke muziek om lekker heupwiegend met een drankje naar te luisteren.

Daarna werd het podium opgevuld met de mannen Klingeler & van Rossum, die het podium betraden alsof ze dat vroeger veel vaker hadden gedaan. Vooral onze Fred was dolgelukkig met deze band; heerlijke, vooral Nederlandstalige, nummers die perfect werden uitgevoerd door twee stemmen die precies bij elkaar passen. Ze gooiden ons om de oren met nummers van de Dijk die ze heerlijk vertolkt hadden, en zelfs een cover van Ramses kwamen ze mee weg. Een paar eigen nummers ertussendoor die absoluut niet onderdeden voor de covers, allemaal heerlijke meezingers.

Beide acts van deze avond hebben ons verblijd met mooie nummers waar ze een enorm gevoel achter hebben gezet. Deze keer even geen raggende gitaren, maar prachtige teksten en melodieuze klanken. Het was een heerlijke avond, beide zijn een absolute aanrader om een keertje naar te komen luisteren.